A HanWag bakancsok tulajdonságai

A HanWag bakancsait egyedülálló tökéletes anatómiai felépítés és komfort jellemzi. Szerkezeti felépítésén látszik a közel 90 év kreatív gyártástapasztalat. A lassan egy évszázados modellek sokszor tettek tanúbizonyságot megbízhatóságukról és komfortosságukról, még a legextrémebb sziklás és jeges körülmények között is. A változatos terepeknek megfelelően széles választékkal áll rendelkezésre a gyártó, a kényelmes „A”-kategóriától a teljesen merev és kemény kategóriáig. A HanWag modellek legtöbbjénél egyedülálló jellemző az erősen ívelt talpfelület. Ennek a megoldásnak az oka, hogy így, járás közben a bakancs szinte gördül, illetve ezáltal kevésbé kell a lábbeli elülső egyharmadát behajlítani, amellyel energiát spórolunk meg és jóval kevésbé használódik el. A bakancsok külső és belső anyagminőségéből kifolyólag (vízálló, tartós).

Annak, aki már vásárolt, és terepen hordott HanWag lábbelit, annak nem szükséges beszélni a márka iránti hűség miértjéről.

Cégtörténet

A cég alapítója Hans Wagner volt, aki Jetzendorfból érkezett Veirkirchenbe. Hans egyike volt Johann Wagner cipészmester három gyermekének. Testvéreivel Adolffal és Lorenzzel együtt tanulták apjuk precíz susztermesterségét. A tanítás, és a velejáró minőség idővel olyan eredményesnek bizonyult, hogy Hanson kívül a másik két utód is külön céget alapított. Adolf Wagner a német Hochland cipőgyárat hozta létre Weichsben, míg Lorenz Wagner a túrázók és hegymászók világában szintén jól ismert LOWA márka alapjait tette le a szülői ház városában, Jetzendorfban.
Hans kezdetben manuálisan és egyedül készítette cipőit, az apjától, Johann Wagnertől megörökölt mesterséghez méltó módon. A dupla varrású (Goiser-varrott), bajor stílusú Haferl lábbelik készítési módját a Veirkirchenhez közeli, müncheni cipésziskolában sajátította el. A technológia akkor még nem volt általánosan ismert, de nagyon tartósnak bizonyult a használat során, így a túrázók és hegymászók számára készített bakancsok esetében különösen

Modellcsoportok

YAK

Keménység: (A–B) kategória.
Tetszetős lábbelik allergiamentes jakbőrből, 100% krómmentes belső és külső réteggel. Kivételesen természetes, komfortos viselet.

TREK

Keménység: (B–D) kategória.
Az igazi „nagy hátizsákos” túrák lábbelije profiknak és kevésbé profiknak, középnehéz tereptől a magashegyi túrákig. Egyes modelleknél félautomata-hágóvashoz kompatibilis talpkialakítással. A leggyakrabban vásárolt, legismertebb és legnépszerűbb sorozat, igazi Hanwag arculattal. Nagyon tartós, és komfortos kivitelezés. A modellek rendelkeznek a HanWag hegyi modelljeinél uralkodó kiváló oldaltartással. Itt is jellemző az erősen ívelt talpfelület, minek hatására járás közben a bakancs szinte gördül, ill. ez által kevésbé kell a lábbeli elülső egyharmadát hajlítgatni, mellyel energiát spórolunk meg és jóval kevésbé használódik el a lábbeli külső és belső szerkezete (vízállóság, tartósság!). Egyes modelleknél Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.

TREK LIGHT

Keménység: (A) B-C (D) kategória.
Könnyű és középnehéz túrák lábbelije a hobbiként túrázóknak, kirándulóknak. Puha, komfortos felépítéssel, de optimális anatómiával. Egyes modelleknél Gore-Tex béleléssel fokozott vízállóság.

FOREST

Erdős talajra kifejlesztett bakancsok, a vadászat kedvelőinek.

A többi fajta

ALPIN Kifejezetten magashegyi túrák, gleccsertúrák és mászások
ROCK Sziklás terepek és hagyományos alpesi-mászások lábbelije profiknak.
ZWIEGENÄHT Robusztus megjelenésükhöz képest meglepően jó anatómiai komforttal. Klasszikus, szimbolikus, szemet gyönyörködtető kivitelezés
TRAIL Könnyű, kényelmes és komfortos lábbelik kirándulásokra, sétákra és utazásokra.
AIR Siklóernyőzők és sárkányrepülősök számára készített világszínvonalú modellek, figyelemreméltó technikai megoldásokkal.
TRAVEL Igényes kivitelű, modern formavilágú, divatos lábbelik utcára, utazásokhoz

A bakancsok bakancsa – HanWag Alaska tartós teszt a hegyen

Négy év, évente 4-5 hágóvasas, 5-6 hótalpas, és havi szinten 15-20 nap intenzív használat - nem mondhatnám, hogy HanWag Alaska bakancsom átlagos igénybevételnek volt kitéve.
Nézzük, mennyire viselték meg a mostoha körülmények, tépte a szikla, áztatta a hó, szárította a nap, és hogyan hálálta meg a szakszerű ápolás teljes hiányát…
Sokszor gondolkodtam, hogy minek is kellene lennem, ha már híres író nem lehetett belőlem. Szóba jött a világítótorony-őr, a filmhelyszín kereső, a lelkisegély-szolgálati dolgozó is, de végül megtaláltam a legjobb munkakört, amit csak rám bízhat az emberiség: ez a felszerelés-tesztelő. Induljunk ki abból, hogy nem sokba nézem a fizikai világot, főleg a tárgyakat nem. Azt vallom, hogy minden arra való. hogy használjuk, nem pedig hogy őrizgessük a szekrényben. A dolgok tisztítását nálam a hajnali harmat vagy a zuhogó eső végzi, szárítását a nap meg a szél. Evolúciós hátrányt szenvednek a hozzám került dolgok: ha nem elég életképesek, rövid időn belül morzsolódnak ki néha szó szerint kezeim közül, még az elektrotechnikai eszközök is. Ez csak a felületes szemlélő számára jelent egyet a trehánysággal – ez egy hivatás. Ellene megy a fogyasztói társadalom azon hihetetlenül alapanyag- és energiapazarló szemléletének, hogy rövid élettartamú tárgyakkal vesszük körbe magunkat, és elhasználódásukkor újat veszünk. Kíváncsi vagy, hogy az új terméked mennyit bír?

Add csak ide néhány hétre, és garantáltan megismered a határait. Ha tíz napon belül egyben van, sőt, még működik is, akkor nyugodtan mehet a tömeggyártásba, biztosan bírni fogja a kiképzést. Vallom azt is, hogy az olcsó néha drágább: ennek tipikus példája ez a műremek, ami bizony elég borsos árú lábbeli. Ellenben minden forintot megér – ezt bizonyítják az évek és a tesztfotók.
Kezdjük minden alapjával: A robusztus Vibram Fuora külső talp szinte mindent kibír – azért a több ezer kilométer gyaloglás, főleg karsztos terepen (Aladagir hegység, Monenegró, Dolomitok) azért 3 év alatt kisebb darabokat szaggattak ki a gumiborításból. Nagyon jó megoldás a magas, masszív körgumi is, ami sokat segít a vízállóság megtartásában, de a hágóvasas használatot tekintve, hogy ez egy trekkingbakancs – kissé megviseli.

A talp és a bőr felsőrész között vastag és a lépések energiáját jól elnyelő, ezáltal a láb ízületeit kímélő középtalpat találunk. Ennek kiváló tulajdonsága, hogy jól bejáratva a megfelelő lépésszögnek megfelelően áll be – ezt a technológiát „emlékező talpnak” hívják. Ha az enyém mesélni tudna... Remélem csak a szépre emlékszik, különben egyszer még… Mindegy. A vastag bőr felsőrész alatt Gore-Tex membránnal bélelt belső található, a szárzóna puha szivaccsal bélelt és finomabb minőségű bőrből készült. A rajta elhelyezett szellőzőkön lélegzik a bakancs, erre a folyamatra rásegít a lépő mozdulat is, ahogy egy különleges kiképzésű csatornarendszeren keresztül a szár felé vezeti a nedvességet, hogy ott könnyebben elpárologhasson, így marad a lábunk száraz egész napos igénybevétel esetén is. A fűzőszemek, akasztók fémből készültek, az újabb modelleken fém görgőszemek segítik a teljesen egyedi bokaformára illeszkedő és hosszú gyaloglás esetén is nagyon stabil beállítást. Az én kedvencem a magasra felhúzott, puha bőrrel fedett nyelv, amin egy plusz akasztó szolgálja az egész napos, elmozdulás-mentes rögzítést és kényelmet, illetve a sarokzóna felett található, puha zóna, ami hihetetlen kényelmet garantál. Bár több mint három évet tevékenykedtem túrabolti eladóként, mikor is napjában hússzor hívtam fel a figyelmet a cipőápolás szükségességére, csak mások esetében használt a jó tanács.

Én bizony gyakran elhanyagoltam a bőr kezelését kifejezetten Gore-Tex membránokhoz készült ápolóval, a fokozatos, kitömve vagy sámfázva szárítást sem űztem életvitelszerűen. Ezt egy átlagos bakancs csúnya összehúzódással, akár egy másfél szám méretcsökkenéssel hálálta volna meg, szerencsére HanWag nem bosszúálló típus. Egyedül a megfelelő impregnálást kapta meg, mikor már a gyári kikopott belőle – még most is szépen és szolgálatkészen pergeti le a vízcseppeket patakon átkelés közben – egyedül a fagyott felszínű, latyakos hó képes kifogni rajta: ez is csak a nap végére. Összességében elmondható, hogy tökéletes túra- magashegyi túra bakancsot vesz az, aki Alaszkát vásárol, tartós és minőségi modell, amit megfelelő ápolás mellett örökké kísér minket vadonbéli kalandjainkon. Negatívumként egyedül kicsit magas tömegét róhatjuk fel – egy 42-es fél pár súlya 920 gramm, de ahogy Penge Borisz megmondta azt a Blöffben: „A súly a megbízhatóság jele…„

Forrás: utazom.com

Arany óra

Arany óra Garmin fēnix® 6X Pro Solar Titanium, Titan szíjjal Garmin fēnix® 6X Pro Solar Titanium, Titan szíjjal -0% 364 890  Ft A mai arany óra eltelt! Nézz vissza holnap kedvenc termékedért, hogy elsőként a tied lehessen! Segítség a facebookon

Partner programA multiNavigator.hu csapata partner programot hirdet . évre is. Akik a Partner Programban részt vesznek, kedvezményesen vásárolhatnak webshopunkban és webáruházunkon keresztül üzletünkben.


Partner oldalunk
Argep.hu árösszehasonlító portál
Árgépen a webáruházunk termékei jelen vannak.
Álljuk az ár-összehasonlítást a mi áraink versenyképesek!