Aktivitásmérők – 10 000 lépés/nap

Amikor Sétával az egészségünkért – mindennapos gyakorlatok című cikkünk megjelent 2009-ben, még a digitális lépésszámláló még ritka madár volt a turisták körében. Néhányan féltve őrizték míves kivitelű, zsebórára hasonlító mechanikus szerkezetüket. Akkoriban még ezek gyakran pontosabbak voltak a modern, de kezdetleges kütyüknél. Azóta nagyot változott a világ, így itt az ideje annak, hogy írásunkat újra fogalmazzuk.
A naptárt már régóta lapozgatók emlékezhetnek arra a viccre, ami valahogy így szólt:
– Mi van a kis japán kezében?
– Hifi torony.
– Na jó, jó, de mennyi.
Nos igen, a futók kezén ma már akár a hifi is ott csücsül, mikroszkopikus méretben. Meg lépésszámláló, meg térképes navigáció, meg pulzusmérő, meg gyorsulásmérő, iránytű (abból is háromtengelyes), meg halász/vadász naptár meg…
A napi 10 000 lépéshez ezek nem feltétlenül kellenek. Akik nem szánték el magukat arra, hogy intenzíven, napi gyakorisággal sportoljanak, de tenni akarnak mégis valamit az egészségükért, azoknak hasznos kis eszköz lehet egy aktivitásmérő. Divatosak, könnyűek, kényelmesek. akár folyamatosan is viselhetők, még az álmunkat is őrzik (igaz, másképpen nincs is sok értelme használni). Boltunk választékában a mindent tudó sportórák mellett ezek is megtalálhatók.

És most jöjjön egy szakasz az eredeti írásból

„Naponta tízezer lépés. Hihetetlennek tűnhet, de ennyi elég ahhoz, hogy csökkentsük a rák, a cukorbetegség, a csontritkulás, vagy akár a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.
Szervezetünk fitten tartásához, rozsdás ízületeink megolajozásához, keringésünk egyensúlyban tartásához elengedhetetlen a mozgás, ennek legegyszerűbb formája a séta.
Legyen ez akár az irodában, körbe-körbe járva telefonálás közben, vagy liftezés helyett a lépcsőházban.
Miért költenénk komoly pénzeket arra, hogy hetente több alkalommal, rövid ideig, intenzíven eddzük testünket, amikor egy kis odafigyeléssel, mindennapi aktivitásunk közben hozhatjuk az egészséghez szükséges kvótát?”

Legfontosabb „eszközünk” a testünk nem változik olyan gyorsan, így a fentiek ma is igazak.

Arany óra Garmin fēnix® 6X Pro Solar Titanium, Titan szíjjal Garmin fēnix® 6X Pro Solar Titanium, Titan szíjjal -0% 364 890  Ft A mai arany óra eltelt! Nézz vissza holnap kedvenc termékedért, hogy elsőként a tied lehessen! Segítség a facebookon

Partner programA multiNavigator.hu csapata partner programot hirdet . évre is. Akik a Partner Programban részt vesznek, kedvezményesen vásárolhatnak webshopunkban és webáruházunkon keresztül üzletünkben.


Partner oldalunk
Argep.hu árösszehasonlító portál
Árgépen a webáruházunk termékei jelen vannak.
Álljuk az ár-összehasonlítást a mi áraink versenyképesek!