Tájékoztató Hanwag cipők és bakancsok garanciális, illetve fizetős javításáról

A gyártótól kapott hivatalos tájékoztató alapján az alábbiakban ismertetjük a garanciális és fizetős javítással kapcsolatos tudnivalókat. A kisebb hibáktól eltekintve minden javítás a Hanwag németországi szervizében történik. Vállalási határidő a szakszervizbe érkezéstől 3-4 hét. Kérjük vegye figyelembe, hogy a kiszállítás és visszaszállítás is hosszabb idő lehet!

  • Kérjük cipőjét tiszta állapotban adja át, távolítsa el az ápolószert és a szennyeződéseket a felületéről;
  • Vegye ki a talpbetétet, cipőfűzőt és őrizze meg, mert ezeket eltávolítják a javítás során;
  • Újratalpaláskor a membrán teljes cseréje során az idősebb modelleknél ritkán előfordulhat, hogy megsérül a talp, így a vízállóságot nem tudjuk garantálni. Szintén ritka esetben, de előfordulhat, hogy a viselés közben is változást tapasztalhatunk az újratalpalást követően;
  • A Hanwag szerviz nem javít ortopédiai okokból kialakult deformitásokat, ez esetben kérjük forduljon speciális ortopéd cipészhez;
  • Idősebb modelleknél megtörténhet, hogy az eredeti talp már nem elérhető, ez esetben más fajta talpat kap, mely lehetséges, hogy nem fedi be a teljes peremet a régihez hasonlóan, ha ezt nem fogadja el, kérem jelezze! A szerviz javítás nélkül visszaküldi cipőjét.
  • Alaposan nézze át, és lehetőleg pontosan határozza meg a hiba helyét és jellegét! A javítás kizárólag ez alapján történik!
  • Ha a javítás folyamatában a cipő megsérül, korának és állapotának megfelelően a Hanwag kompenzálja a tulajdonost.

A gyári garancia 2 év, amelyből 1 év a jótállás, és 1 év a szavatosság. Fontos kiemelni, hogy a multiNavigátor.hu nem dönthet arról, hogy a hiba a garanciális-e, ebben a Hanwag németországi szakszervize az illetékes. Garanciális javításhoz kérjük mellékelje a vásárlást igazoló blokk/számla másolatát. Amennyiben a Hanwag szakembere úgy ítéli meg, hogy a hiba nem a gyártás során keletkezett (nem garanciális), az oda-vissza szállítás költségét önnek kell viselnie. Természetesen garanciális hiba esetén semmiféle költség nem terheli önt.

Garanciális időn túli, illetve nem garanciális okból keletkezett hiba javítását is kérheti. Ez esetben a javítás költségén felül a kiszállítást és visszaszállítást is Önnek kell fizetnie. Az alábbi táblázat mutatja az egyes műveletek díjtételeit. A Hanwag nem ad egyéni ajánlatot, a munka díjának megállapításakor az egyes fix tételek kerülnek összeadásra. Számlázáskor a napi árfolyamon történik a forintra váltás, az árak nettó árak.

Hanwag fizetős javítás díjai

Újratalpalás
Újratalpalás
átlagos cipő, bakancs 55 euró
speciális hegymászó modellek 65 euró
Varrás javítás

Dupla varrott bakancsok

70 euró
felső perem 35 euró
sarok bélés felső rész 25 euró
sarok alsó-külső rész 24 euró
nyelv rész 18 euró
Varrás és szerelékek
öltés megerősítés 17 euró
fűzőkampó/fűzőszem csere 17 euró
Egyéb
cipzár 27,5 euró
tágítás, gőzöléses hőkezelés kaptafára 14 euró
ragasztás 14 euró
szállítás (minden esetben viszonteladóhoz) 15 euró

Kövess minket Facebook-on