Legutóbbi írások

Régebbi írások

Garmin edge 1040 már az üzletünkben!

1 Comment
(4)

A multiNavigátor terepfutók boltja, de nem feledkezünk meg más szabadtéri sportot űzőkről sem. A Garmin Edge bringás komputer régóta szerepel kínálatunkban. Izgatott várakozás után 2022. június első napjainkban megjelent a 1040-es modell, ami számos újdonságot tartalmaz. Ez az első olyan készülék ebben a műfajban, amelyik napelemmel is tölthető, jelentősen megnövelve a működési időt. Kiemelkedő jelentőségű a többsávos GNSS, ami drámaian megnövelte a helyzetmeghatározás pontosságát. Különösen nehéz körülmények között érzékelhető ez, ahol és amikor a navigációs műholdak vétele nehezebb. A pontosság mellett az útvonal tervezés gyorsasága is sokat javult. Kiegészítették USB-C támogatással, és fém hátlapi rögzítéssel.

A multi GNSS mellett fontos újítás a Power Guide, azaz Teljesítmény javaslatok funkció. Ennek az a lényege, hogy az összegyűjtött adatok elemzésével verseny-, illetve edzésnapi terveket/célokat hoz létre, illetve segít a képességek, jellemzők kiértékelésében, dinamikus edzéstervek összeállításában.

Bár forradalmi újításokban nem bővelkedik, mégis egyfajta választóvonalnak tekinthetjük. A funkciók egy része megszűnt, ugyanakkor számos újjal bővült a 1030-hoz képest. A felhasználói felület is teljesen megújult.

A teljesség igénye nélkül

 • 64 GB beépített memória a Solar változatban
 • Előre betöltött Európa kerékpáros térkép, további térképek fogadása
 • Többsávos/kétfrekvenciás GNSS/GPS
 • fém rögzítőelem a hátfalon teljesen
 • új felhasználói felület
 • Power Guide
 • előre feltöltött útpontok
 • valós idejű állóképességi adatok
 • kerékpárosoknak fontos érdekes pontok (pl. kerékpárboltok)
 • Shimano STEPS érzékelő támogatása
 • akkumulátorkímélő mód

Az Edge 1040 megújult felhasználó felületet kapott. Az összes funkció elérhető az érintőképernyő használatával is, de bizonyos dolgokhoz fizikai gomb is tartozik. A gombok egy tevékenység indításához vagy leállításához használhatók, valamint új kör létrehozására szolgálnak. A készülék ki/be kapcsolása is ezekkel végezhetők. Az új betűtípus javítja az olvashatóságot.A képernyő kesztyűben is jól használható, az esőt is jól tűri.

Garmin edge 1040 érintőképernyő

Bár akár kevésbe fontosnak is tekinthetjük a USB-C csatlakozó megjelenését, de a Garmin ebben az évben több más eszközére is ez került, így nem véletlen, hogy az Edge 1040 is ilyent kapott. A korábbi műanyag rögzítőelemet alumíniumra cserélték. A külső akkumulátor is csatlakoztatható, ha a készülékben lévő kevésnek bizonyulna. Gyorsabb és egyszerűbb lett a Bluetooth-os párosítás. Ha már van Garmin Connect Mobile alkalmazás a telefonodon, párosítás után a tárolt sportprofilokat, adatokat, beállításokat átviszi, és az összes párosított érzékelőt.

Külön erénye a készüléknek, hogy a csatlakoztatott érzékelőkben lévő akkumulátorok állapotát is megmutatja.

Csatlakoztatható érzékelők

Heart Rate (ANT+ & Bluetooth Smart), Speed/Cadence (ANT+ & Bluetooth Smart), Garmin VIRB (ANT+), Cycling Lights (ANT+), Cycling Radar (ANT+), Cycling Power (ANT+ & Bluetooth Smart), Garmin inReach (ANT+), Garmin Edge Remote (ANT+), Shimano STEPS (Proprietary Shimano ANT), eBike (ANT+), Gear Shifting (ANT+), Shimano Di2 (Proprietary Shimano ANT), Smart Trainer (ANT+)

Garmin edge 1040 multiband

Vásárlóink már több sportóránál találkozhattak a korábbinál pontosabb eredményt adó multi-Band, multi GNSS rendszerrel. A többsávos GPS megdöbbentő eredményeket tud produkálni magas, dús koronájú fák között, szűk völgyekben vagy éppen sűrűn beépített városi utakon. Ennek ára rövidebb üzemidő, általában nincs szükség a többsávos módra, de komoly segítség, amikor pontosabb adatokra van szükségünk.

Az Edge 1040 nagy képernyője jó lehetőséget ad a minőségi térképek megjelenítésének, könnyű útvonaltervezésnek, nyomvonal követésnek. A nálunk vásárolt készülék előre betöltött kerékpáros Európa térképet tartalmaz, de USB-n keresztül más térkép is tölthető rá.

Javított/új funkciók

 • Up Head útvonalpontok, érdekes helyek
 • nagyon gyors számítási idő
 • POI-csoportok megújult kategorizálása
 • keresési előzmények
 • útmutató a pályákhoz

További funkciók

 • pályák kiválasztása
 • Consectetur adipiscing elit
 • ClimbPro
 • közeli érdekes helyek keresése
 • visszaút tervezése
 • MTB-specifikus nyomvonaladatok
 • útvonaltervezés mentett helyekre
Garmin Edge 1040 térkép

Néhány szó a napelemes változatról

Garmin Edge 1040 Solar

Már sokan találkozhattak üzletünkben is a napelemes órákkal, sőt szép számmal meg is vásároltak már ilyen készüléket. Egyöntetű tapasztalat, hogy a legkisebb fénymennyiség is megnöveli az üzemidőt. Már régen nem a zsebszámolókból ismert áramforrásról van szó, amelyik csak erős fényben működik. Az Edge 1040-es családba is megjelent, és nem kevesebbet állít a Garmin, minthogy óránként akár 42 perccel is meg tudja növelni az üzemidőt. A kijelző felső és alsó (pirosas) része 100%-os fotovoltatikus szintű, a főpanel 15%-os, de jóval nagyobb felületű. Tekerés közben meg lehet nézni.

Nézd meg a Garmin Edge 1040 termékek részletes leírását!

Beküldés:: MultiNavigátor hírek

Hozzászólás írása

Hozzászólások

 • Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry
  Beküldő: Árvai Pityu Dátum 2022. June 14.
  Értékelés
  4.0

  Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

  Választ adó: Árvai István Dátum 2022. June 14. It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using 'Content here, content here', making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for 'lorem ipsum' will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).